Ideal ISP - Bārlad Online Forum
Bārlad Online Forum  

Go Back   Bārlad Online Forum > Tehnic > Internet

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2005, 12:22
paprika paprika is offline
Junior Member

Send a message via Yahoo to paprika
Default Ideal ISP

E putin fortata chestia cu Best ISP ... adica arunca unul o pastila, si alti zece arunca posturi in (ne)cunostinta de cauza, pt. ca suna bine.
Eu zic sa va dati cu parerea despre ce ar insemna ISP-ul ideal, nu despre situatia locala. Ca, la urma urmei, cam asta zic eu ca vreti, de sunteti asa nemultumiti. Hai sa trasam niste linii generale si sa vedem, in timp, cine le respecta ....
Reply With Quote
Old 08-27-2005, 22:30
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

hmmm...isp-ul ideal....e cel ce nu pica niciodata...asta daca incepem sa visam si sa vorbim din vise....net de mare viteza la un pret mai mult decat avantajos...sa fie moca ce mai....ca doar e ideal...:P...hmmm si sa ofere cat mai multe servicii bonus...mai stiu eu ce,,,:d
Reply With Quote
Old 08-28-2005, 10:43
twisted's Avatar
twisted twisted is offline
Senior Member

Default re

precum observ eu in viziunea unora ISP-ul ideal pupa client-ul in fund (daca n-am voie cu asa ceva rog admin-ul sa corecteze), da net de ordinul Megabytilor pe secunda si asta pentru extern, pretul ceva de genul 10 lei noi daca nu chiar si mai putin si printre toate astea sa mai includa si un suport tehnic care sa ofere si consultatii la domiciliu chiar da bulelile sunt in 90% din cazuri doar din cauza userului.

asta observ eu desi in romania nu o sa intalnim niciodata lucrul asta tind sa cred ca asta e foarte putin credibil si daca am gasi asta in vreun vis.

alte pareri ?
Old 08-28-2005, 15:25
AIWA's Avatar
AIWA AIWA is offline
Senior Member

NU Twisted....gresesti ...denaturezi un pic discutia!
Un ISP ideal in BARLAD ar fi cel ce RESPECTA CLIENTUL! Si acest respect incepe de la patron si se termina ATENTIE la ultimul COLABORATOR al ISPului!
Atita timp cat PATRONUL are un respecta fatza de client dar angajatii sau si mai rau colaboratorii sai trateaza clientul cu superficialitate...nu va fi un ISP ideal! In al doilea rind un ISP trebuie sa aiba TEHNICUL IMPECABIL de bine pus la punct! Cel putin cei ce sint in prima linie trebuie sa fie bine instruitzi...pentru a acorda clientului toate instructiunile necesare!
Si nu in ultimul rind trebuie sa aiba politica preturilor stravezie! Si aici ma refer la o lista de preturi in care daca se dosreste sa fie incluse si anumite servicii! Atita timp cat se merge la client se rade tot de pe pc si se instaleaza soft de la "gica tehnicul" ca de asta e win cel mai bun ca asta e antivirusul cel mai bun si etc si etc dupa care se intinde mana si se cere banu...fara a se da o chitantza...atunci sa nu ne miram de perceptia negativa in public a acelui ISP
Reply With Quote
Old 08-28-2005, 21:37
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

corect aiwa....dar oricum ..pana ajungem noi la acel isp ideal descris de tine va mai cadea de multe ori rds-ul..
Reply With Quote
Old 08-30-2005, 13:10
Junior Member

tocmai asta e si ideea ... ca sa nu se ma intample faze de genul mainii intinse ... de asta zic eu a ar trebui facute niste "guidelines" pt. ce pretentii avem noi de la un ISP ... mai ales ca avem posibilitatea de a alege acum...
Reply With Quote
Old 08-30-2005, 15:20
djlyon's Avatar
djlyon djlyon is offline
Senior Member

ISP-ul ideal?!
90-60-90!
Old 08-30-2005, 16:44
mocca's Avatar
mocca mocca is offline
Member

ISP ideal: Hmmmm...Pai sa vedem
-suport tehnic 24/7/365
- si asta la un telverde unde nu suna niciodata ocupat si unde sunt dispusi sa vorbeasca oricat
- un cont unde sa verifici calitatea si cantitatea traficului pe care l-ai facut
- Banda garantata prin contract (prin Service Level Agreement)
- trafic nelimitat
- daca nu poti folosi serviciul un anumit timp ...despagubiri
- cateva conturi de mail gratuit
- Web hosting cu suport pentru orice i-ar trece cuiva prin minte Front Page , manager online de fisiere, counter vizitatori, staistici detaliate despre site, suport pt scripturi(ASP,CGI,PERL, pHP..)....
- Adrese Ip (publice si statice) cate doreste clientul....si la preturi minimale
- latente mici a pachetelor in reteaua providerului respectiv

....DE VIS isn`t?
Acuma desteptarea ....si spuneti cat ati fi dispusi sa platiti pt asa ceva?
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 08:59
ticabd ticabd is offline
Senior Member

In general serviciile catre populatie nu vor atinge acel "ideal" niciodata indiferent de nivelul de civilizatie din orice tara occidentala sau orientala.
A nu se uita ca in Romania Electrica SA face legea si ca atare serviciile de furnizare a netului catre clienti depinde foarte mult de asta.Socurile de curent trec si prin UPS-uri ca prin branza ca sa nu mai zic de switchuri , placi de retea etc...
Mie mi s-a dus UPS-ul acum 2 zile ca sa nu mai zic ca o bucata de retea e scrum....
In general clientii sunt nemultumiti dar daca in urmatoarea saptamana s-ar transforma in furnizori de sevicii sa vedeti nemultumiri vis-a vis de "clientul carcotash"
De exemplu in Germania cand soliciti unui furnizor de net gen DeutcheTelekom o reinstalare a driverului modemului care iti este inchiriat platesti 30 euro ca sa nu mai zic ca dureaza cam 3 zile de la solicitare pana la remediere...

Last edited by ticabd; 08-31-2005 at 09:04.
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 09:15
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

Faza cu ups-ul am patit-o si eu acum cateva luni, ticabd....mi-a luat foc la propriu...insa cum spunea si mocca....cam un abonament cu cerintele lui nu cred ca va putea fi sub 250 e...stie cineva mai bine???
Iar vorbind de serviciile suplimentare ale providerului...gen instalari e programe (de la mess,odc pana la antivirusi...drivere..etc) sa vedeti ce preturi vor practica cei de la RDS....asta in caz ca ajung la tine intr-o luna.....
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 09:56
mocca's Avatar
mocca mocca is offline
Member

Cam ce banda ati dori pentru 250 euro cu specificatiile de "vis" de mai sus 512 kilo ar fi deajuns?
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 11:58
AIWA's Avatar
AIWA AIWA is offline
Senior Member

Aloo UPS in flacari? Ce UPS e ala?
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 13:21
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

aiwa...ask Nea Nelu..
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 13:28
gigikentucky gigikentucky is offline
Junior Member

Quote:
Iar vorbind de serviciile suplimentare ale providerului...gen instalari e programe (de la mess,odc pana la antivirusi...drivere..etc) sa vedeti ce preturi vor practica cei de la RDS....asta in caz ca ajung la tine intr-o luna.....
Pe cine intereseaza asa ceva ?
In plus tu Katja vorbesti numai din auzite si esti atat de revoltata de parca e sfarsitul lumii ca vine Rds-ul. N-ai decat sa stai la tecenet, unde iti instaleaza odc-ul pe gratis si-ti dau internet cu lingurita.
Ideal ISP, my a s

Last edited by gigikentucky; 08-31-2005 at 13:30.
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 14:20
AIWA's Avatar
AIWA AIWA is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by katja
aiwa...ask Nea Nelu..
Pai asta e ca ala nu e UPS e un simulacru..o tentativa!
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 15:36
Junior Member

Quote:
Originally Posted by mocca
...un cont unde sa verifici calitatea si cantitatea traficului pe care l-ai facut
Desi nu e piatra de temelie in definirea unui ISP ideal, ar fi o chestie sa putem vedea si noi cat si cum am navigat pe net ...
Reply With Quote
Old 08-31-2005, 16:14
Junior Member

Gasiti aici:

http://www.ariase.com/en/espace_memb...s/analyse.html

un exemplu de chestionar/comparatie intre ISP actual si ISP ideal pe niste criterii destul de obiective. Pentru cine se pricepe, poate si are chef, cred ca pot fi postate niste poll-uri, iar rezultatele forward repejor la ISPs de pe la noi ... poate le baga in seama (??)
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 13:15
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

gigi..nu toata lumea se pricepe la calculatoare ca tine..si nu toata lumea stie sa instaleze si sa seteze un dc++
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 15:36
Fallen Angel Fallen Angel is offline
Member

Quote:
Originally Posted by gigikentucky
Pe cine intereseaza asa ceva ?
In plus tu Katja vorbesti numai din auzite si esti atat de revoltata de parca e sfarsitul lumii ca vine Rds-ul. N-ai decat sa stai la tecenet, unde iti instaleaza odc-ul pe gratis si-ti dau internet cu lingurita.
Ideal ISP, my a s
Daca privim putin in urma cred cas si tu ai avut parte de acea "instalare de odc..gratuita si asta in perioada cand probabil nu erai asa de mare "hacer" cum te crezi acum.....
Old 09-02-2005, 01:02
katja's Avatar
katja katja is offline
Senior Member

asta cu siguranta...doar nimeni nu s-a nacut invatat...dar acum s-a "ajuns"...si se crede cel mai cel
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules