Steliştii au pierdut câte 100.000 de dolari.
Gigi Becali şi-a pus bodyguarzii să bată o reporteră Realitatea TV
Dezamăgire mare în peluza cu români, lacrimi amare pe gazon. Ce-i drept, nu se ştie dacă fotbaliştii antrenaţi de Olăroiu plângeau pentru că rataseră ocazia de a mai juca o finală de cupă europeană după o aşteptare de 17 ani, sau pentru că tocmai pierduseră prima de 100.000 de dolari promisă de Gigi Becali. Oricum, la finalul jocului nu s-au înghesuit să dea declaraţii, refuzul fiind şablon: “O să stăm în noaptea asta să analizăm, să vedem unde s-a greşit şi de mâine vorbim”.
Ce-i drept au fost stelişti care, în ciuda eliminării, au găsit putere să tragă nişte concluzii. Cel mai aproape de adevăr a fost căpitanul Mirel Rădoi, care cu tristeţe a concluzionat: “Fotbalul are două faze, atac şi apărare. Noi nu am făcut bine niciuna”. Şi Lovin a fost de acord că steliştii au ratat o şansă cu care te întâlneşti foarte rar, precizând: “Nu ne dăm seama ce am pierdut şi cred că ne vor trebui câteva nopţi nedormite ca să înţelegem. Tristeţea e mare şi pentru că am pierdut cum am pierdut. Vina e a noastră a tuturor. Nu vreau să fiu considerat un fatalist, dar nu pot să nu spun că aşa suntem noi românii. Poate că nu suntem pregătiţi pentru succes.”
Unul dintre cei mai supăraţi oameni era, la finalul meciului, patronul Gigi Becali. Nici nu se fluierase bine finalul, când Becali, însoţit de vreo zece bodyguarzi, a ieşit val-vârtej pe poarta stadionului îndreptându-se spre maşină. În drum a fost rugat de câţiva reporteri să comenteze situaţia în care se găsea echipa sa. Patronul a fost deranjat la un moment dat de o întrebare a reporterului Realitatea TV, Ana Maria Neagu, şi s-a răstit la ea: “Tu cine eşti, mă”? În momentul în care a aflat că ziarista era de la Realitatea TV, Gigi Becali le-a zis “gorilelor” sale să o gonească. Unul dintre bodyguarzi a ridicat-o pur şi simplu în aer, i-a tras una la picioare şi i-a transmis “suav”: “Ia pleacă de aici, fă”! Interesant e că incidentul de joi noapte de la Middlesbrough vine la două zile după ce preşedintele Traian Băsescu l-a repezit pe cameramanul Realitatea TV care îşi făceau treaba la Bistreţ, una din multele localităţi inundate de Dunăre, iar Gigi Becali este cunoscut ca un apărător fervent al preşedintelui.
http://www.gandul.info/2006-04-29/gigi_becali