In acest weekend, satenii din Branesti* au prins peste pe soseaua Bucuresti-Constanta
Cine a avut tupeul sa ignore semnul „interzis” postat ieri pe mijlocul drumului national Bucuresti-Constanta, inainte de localitatea Branesti, a descoperit in suvoaiele de pe sosea peste din belsug. Novac, fitofag, crap, zeci de exemplare babane, de cel putin 30 de centimetri lungime, sareau din lacul Mostistea pe sosea, printre rotile masinilor si printre picioarele goale ale localnicilor pofticiosi de o saramura. „Ehe-he, ce prindem noi aici e nimic! Al dracu’ Marinica, doar ce tine portile deschise si ce daca ii intra apa in curte daca e plina de peste!”, spunea Gheorghe Mizea, un batran din Branesti, rezemat in ciomag, amarat ca nu mai are puterea sa sara si el la peste.
Helesteu pe DN 3
Si politistii veniti la fata locului priveau cu jind spectacolul de pe sosea, ignorand masinile care se incumetau sa treaca prin valurile de apa si chiar sa ramana impotmolite. „S-au adunat zeci de oameni aici, de azi-dimineata. Apa a mai scazut pe drum si pot vedea pestele”, a spus, plictisit, unul dintre agentii de circulatie. El a adaugat ca n-a venit niciun responsabil de la Apele Romane, ci doar cei de la Drumuri, care au pus indicatorul interzis la cativa metri de „helesteul” aparut peste noapte pe DN3. „N-a aparut peste noapte, smecherii aia de la Snagov n-au lasat apa ca sa-i inunde pe ei si au dat-o spre noi, de s-a rupt barajul la Afumati”, a completat un localnic, in vreme ce infigea furca in marginea drumului, contra suvoaielor pline de peste.
Pescaria din Mercedes
„Mama lui de Cizmarusu, toata vara ne-a alergat sa nu dam o data cu undita in lacul lui, s-acuma, na, ii sar bibanii in plasa noastra”, a apucat sa mai comenteze Lica, un tanar din Branesti, inghitindu-si imediat vorba la frumusetea de fitofag care tocmai sarise in plasa altuia. „Niciodata n-am prins un peste mai mare, oricat m-am chinuit pe balta, si sa-mi ajunga asa la picioare e minune”, s-a laudat Alexandru Eugen, in varsta de 40 de ani, din Branesti, care avea pielea de pe talpi incretita de atata stat in apa. I-a pasat apoi pestele de circa patru kilograme unui prieten, care a deschis portiera Mercedesului si l-a aruncat pe bancheta din spate.
(
http://www.expres.ro/topstory/?news_id=198424 )