Super PI - Sa vedem cat de tari aveti calc - Page 3 - Bārlad Online Forum
Bārlad Online Forum  

Go Back   Bārlad Online Forum > Tehnic > Hardware

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 01-11-2007, 19:10
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Bravo, m-ai luat . Ce procesor ai, Core 2 Duo?
Pune si un Cpuz
Vezi ca mai e un thread cu laude, asta: http://forum.barlad-online.ro/showth...hp?t=73&page=2
Baga si acolo, ca vad ca ai magaoaie buna
__________________
SHUT UP!

Last edited by andrei80; 01-11-2007 at 19:13.
  #42  
Old 01-12-2007, 17:44
Jiji Jiji is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Default

Da, E6600, pe o Gigabyte GA-965P-DS3, cu un 7900 GS dus la 590/1440 si 2 GB DDR2 800 Kingmax ( nu prea multumit de Kingmax-uri, da' am preferat sa mai scad la memorii decat la proc, placa video sau placa de baza ).
Cu ditamai animalu de Thermaltake Soniq Tower + Zalman de 120 pe el , pe moment il las default. Chiar nu simt nevoia de mai mult. Pe viitor, sigur se lasa cu ceva OC

Si Un Cpu-z cu un Core Temp in idle :

In full load , cu 2xPrime95 timp de o ora, 41-42 de grade. Orthos, tot o ora, cam la fel, 42 de grade. In camera cam 19 de grade

Last edited by Jiji; 01-12-2007 at 18:47.
  #43  
Old 01-12-2007, 19:06
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Un sistem pe placul meu (placa de baza, mai ales, e my favourite, super la banii aia si coolerul e bine ales) Sa-l stapanesti sanatos!
Ma asteapta si pe mine un upgrade...apoi I'm back in bussiness
Nu e cam frig la tine in camera?
__________________
SHUT UP!
  #44  
Old 01-12-2007, 19:47
Jiji Jiji is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Default

19 grade.. Hmm, acceptabil. Nici frig, nici foarte cald. Se poate si mai bine, oricum Daca te refereai la temperaturile la proc, cred ca se datoreaza in parte heatsinkului bun, parte AS5-ului folosit, un airflow bun intr-o carcasa Chieftec uriasa si chiar si asa, din ce am inteles, si norocului de a nimeri un procesor care merge considerabil mai rece decat media. Si chiar si asa, mi se pare putin suspect, insa am incredere in Core Temp, Intel TAT ( temp cu un grad-2 mai mari decat ce arata Core Tempu ) si in degetometru :d
De ce intrebi ?

Last edited by Jiji; 01-13-2007 at 18:17.
  #45  
Old 01-14-2007, 23:13
Jiji Jiji is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Default

Un OC @ 3ghz pt daily use..
Idle temp - http://i12.tinypic.com/3ynid7n.jpg
Load 2 Orthos 30 min - http://i3.tinypic.com/2eofgqb.jpg
__________________
Gigabyte GA-965P-DS3 + E6600 @ 3 Ghz + Thermaltake Soniq Tower & Zalman ZM F3 120 mm + 2 GB Kingmax Mars DDR2 800 @ 4-4-4-12 + 7900 GS @ 590/1440 + Seagate Barracuda 7200.10 320 GB
  #46  
Old 01-18-2007, 15:04
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

M-am ambitionat un pic si am dat de curiozitate 3000mhz in procesor(300x10) cu 1,5v. A mers din prima(ma cam asteptam, fiind core Toledo, la fel ca FX-ul 60), ramul la 500mhz(166mhz divizor) cu 3 3 2 6 2,5v. Rezultatul e 30,078 s...Avand in vedere ramul e in command rate 2t, din cauza placii de baza de imprumut(Biostar, f. buna la<2mil) care intra default asa, cred ca scot sub 30s cu Epox-ul
Tot nu ajunge la performanta unui Conroe, dar e decent, avand in vedere diferenta de pret. Oricum, se comporta f. bine procul, dual core rullz
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	superpi1.5 3000.JPG
Views:	235
Size:	250.7 KB
ID:	1582  
__________________
SHUT UP!

Last edited by andrei80; 01-18-2007 at 17:26.
  #47  
Old 01-18-2007, 17:08
Jiji Jiji is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Default

Felicitari.. Oricum, diferenta dintre procesoare in aplicatii de zi cu zi este mult mai mica decat o indica superpi-ul.
__________________
Gigabyte GA-965P-DS3 + E6600 @ 3 Ghz + Thermaltake Soniq Tower & Zalman ZM F3 120 mm + 2 GB Kingmax Mars DDR2 800 @ 4-4-4-12 + 7900 GS @ 590/1440 + Seagate Barracuda 7200.10 320 GB

Last edited by Jiji; 01-18-2007 at 17:12.
  #48  
Old 02-24-2007, 02:59
VelsatiS's Avatar
VelsatiS VelsatiS is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: on air!
Posts: 15
Send a message via Yahoo to VelsatiS Send a message via Skype™ to VelsatiS
Default

can't belive my eyes
MSI K9N Ultra 2F skt AM2,nForce570
Athlon64 X2 4200+ Windsor socket AM2
Sapphire AtiRadeon X1600PRO 256MB GDDR2 128BITT
SEAGATE Barracuda 7200 ATA 250-GB
1024 DDR2 BUFFALO 800mhz pc 6400
Delux 450-Watt Power Supply
LG L1917S 19" LCD
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pi.JPG
Views:	273
Size:	68.9 KB
ID:	1979  
  #49  
Old 02-24-2007, 05:45
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Scapa de sursa aia delux, mie mi-a facut un delux numai probleme. In rest, scade timingurile la memorii(poate tin 4 4 4 8 sau ceva...) si overclockeaza porcu ala. Apropo, ca sa ai aceeasi performanta la mem ca un ddr400 cu 2 2 2 5 iti trebuie minim ddr800 cu 3 3 3 8
__________________
SHUT UP!
  #50  
Old 02-24-2007, 11:43
hocus's Avatar
hocus hocus is offline
Senior Member
Nick anterior: NOUTATI
 
Join Date: Nov 2005
Location: relativ pe pamant
Posts: 748
Send a message via Yahoo to hocus Send a message via Skype™ to hocus
Default

nu stresa componenetele daca nu ai absoluta nevoie ... a uitat de sfatul asta ...
__________________
A fost odatå...
  #51  
Old 02-24-2007, 13:48
VelsatiS's Avatar
VelsatiS VelsatiS is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: on air!
Posts: 15
Send a message via Yahoo to VelsatiS Send a message via Skype™ to VelsatiS
Default

deocamdata o sa il las asa pt ca, cooler`ul de pe proc e box iar cu OC inca is novice si va trebui sa ma informez mai amanuntzit....daca m`ai putea ajuta cu detalii mai amanuntzite @andrei80 iar cu sursa stiu ca e najpa aia...si deja cand ajung prima data in iasi ma duc sa imi iau un Allied d 450 W(85 lei) care cred eu ca e cel mai bun raport calitate-pret
multumesc anticipat
  #52  
Old 02-25-2007, 14:21
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Sunt si Delux bune mai bune, dar doar variantele>500w. Aia de 600w era cam 1 mil si cica e destul de bine facuta.
In legatura cu overclockingul, daca nu cresti voltajele(prea tare, la A64 e bine sa tii sub 1,55v in mod normal, asta cu o racire f.buna pe aer) si tii temperatura<55*, nu se intampla nimic rau.
Ca pasi, scazi un pic frecventa la memorii, scazi HTT de la 5x la 4-3x(5x200(FSB)=1000, nu prea trebuie sa depasesti valoarea asta, ca nu fct bine), apoi cresti FSB-ul , sa zicem la 230(230x11=2530 frecventa procului)
__________________
SHUT UP!
  #53  
Old 02-25-2007, 14:24
hocus's Avatar
hocus hocus is offline
Senior Member
Nick anterior: NOUTATI
 
Join Date: Nov 2005
Location: relativ pe pamant
Posts: 748
Send a message via Yahoo to hocus Send a message via Skype™ to hocus
Default

nu vad logica .... am overclockat mult la viata mea ... primul overclock a fost la un 486DX2 la 66Mhz facut DX4 la 100Mhz ....dar la ce calculator are omul nu vad logica ... ce ii solicita atat de mult pc ul incat sa-l rupi in gura ... poate imi explica andrei ca il vad cel mai "disperat" in sensul naspa al cuvantului
__________________
A fost odatå...
  #54  
Old 02-26-2007, 03:08
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Pentru ca se poate in conditii de siguranta sa aiba in calculator un X2 4600, poate 5000+ fara nici o cheltuiala. Poate castiga 10 fps(de ex.) in jocuri(sa faca de ex jucabil un joc care nu are 25fps la setarile dorite), poate castiga zeci de sec/ minute in dezarhivari, codari video/audio si multe altele. Fara costuri suplimentare si fara riscuri
Si in final, pentru ca poate
__________________
SHUT UP!
  #55  
Old 02-26-2007, 12:52
hocus's Avatar
hocus hocus is offline
Senior Member
Nick anterior: NOUTATI
 
Join Date: Nov 2005
Location: relativ pe pamant
Posts: 748
Send a message via Yahoo to hocus Send a message via Skype™ to hocus
Default

sefu am zis .....daca folosesti des asta da se merita ... dar daca nu risti sa stresezi componenetele fara rost si fara nici o logica doar ca sa ai un motiv sa postezi aici sa vada lumea ce te duce capul ... lumea acuma priveste citeste spune "wow" si cand incepe sa-ti crape cate ceva nimeni nu va mai spune nimic ...si inca ceva daca la o dezarhivare castigi mia mult de 2 secunde eu imi pun pc ul la pariu cu tine ....cel mai mare castig probabil e la o prelucrere video care nu cred ca a o face "toata lumea" ...recomand sa nu ne spargem in bretele si sa nu dam cu masina in toate gropile doar ptr ca e 4x4 si aia crapa exact din cauza gropilor ...faceti totul cu cap
__________________
A fost odatå...
  #56  
Old 02-27-2007, 16:33
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

E am scazut voltajul atunci cand am facut overclockingul. Daca spui ca te pricepi la overclocking, nu inteleg cum ii tot dai inainte cu "overclockingul omoara componentele". Doar overclockingul facut fara cunostinte, cu inconstienta POATE omora componentele. Cel facut cu cap nu face nimic rau. La dezarhivari am vorbit din auzite, e adevarat. Eu unul sunt sigur ca la nivelul asta viteza e limitata de hard disk.
De asemenea precizez ca pierd destul de mult timp cu jucatul si din cand in cand mai fac si cate o captura dp DV sau recodez un dvd(eventual in timp ce ma joc). Si mai precizez ca am cool'n'quiet activat(procul lucreaza la jumatate din frecventa si 3/4 din voltaj cand nu e solicitat, ramul e la voltajul minim(2,5v) si e DDR500 nativ iar placa video e 200/200mhz cu voltaj scazut in 2D (din 500/1000) cu atitool. Toate astea din considerente de silentiozitate si de factura Eon . In consecinta, sistemul e in general subclockat si subvoltat in cea mai mare parte a timpului si se "dezlantuie" doar cand e nevoie
__________________
SHUT UP!

Last edited by andrei80; 02-28-2007 at 00:33.
  #57  
Old 02-28-2007, 22:33
VelsatiS's Avatar
VelsatiS VelsatiS is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: on air!
Posts: 15
Send a message via Yahoo to VelsatiS Send a message via Skype™ to VelsatiS
Smile

am mai "overclockat" putin din core center de la placa d baza sa vad care e skimbarea si am obtinut un scor putin mai bun....deci are potential ..deocamdata ma limitez doar la atat...atunci cand o sa imi iau sursa si cooler mai klumea poate o sa il mai testez odata.....@hocus....vreau sa il overclockez pt ca stiu ca poate...si pt ca ma joc mult si am nevoie de cat mai multe FPS`uri..bineinteles ca asta e si de la placa video care nu e cea mai stralucita,si ca OC asta nu e doar asa sa imi umflu calcu' degeaba
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	test.JPG
Views:	215
Size:	80.5 KB
ID:	2083  
  #58  
Old 03-01-2007, 11:01
hocus's Avatar
hocus hocus is offline
Senior Member
Nick anterior: NOUTATI
 
Join Date: Nov 2005
Location: relativ pe pamant
Posts: 748
Send a message via Yahoo to hocus Send a message via Skype™ to hocus
Default

bine mai baieti ... overclock cu noroc in continuare va doresc ...ma supun majoritatii in discutia asta
__________________
A fost odatå...
  #59  
Old 03-01-2007, 13:23
AIWA's Avatar
AIWA AIWA is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,663
Default

Eu l-as sustine pe Hocus...si asta intrucat atata timp cat nu ai nevoie de "Fiara" lasa pisicutza sa toarca linistita!
Aveam un P4 la 3MHz dar era ES si statea linistit in 3,4 de parca asa l-a facut masa! Cind am trecut la 3,4MHz cel care l-a luat ...a fost si mai "disperat" si a ridicat stafeta! Urmarea? "A inceput de ieri sa cada...cate ceva din pc acum a stat" Asta pentru ca a stat de tot si ramul si MBul si celebra lui sursa "de firma"
__________________
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic - Bertrand Russel
Aiwa-omul cu CTC-ul pentru ca prefer sa gresesc singur decat ajutat de altii !!! Dar nu uit ca atunci cind ma bazez pe cel mai bun prieten, el este primul ce ma dezamageste !!
"In viata e ca in WC: rahatul pluteste la suprafata.-SirAlexIce"
  #60  
Old 03-21-2007, 06:33
twisted's Avatar
twisted twisted is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 319
Default si eu :D

si eu



celalalt desktop e tv out-ul
__________________
Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce procesor aveti - INTEL vs AMD djlyon Hardware 237 06-06-2011 16:01
In cat timp instalati windowsu ? RatPoison Software 20 03-12-2008 15:31
Super link-uri wxdj Life 4 01-21-2006 09:39
Cotidianul - Ce vedem de Revelion la TV djlyon Mini revista presei 0 12-20-2005 08:19
Cum schimbam o roata cu pana? Oreste Auto 0 11-14-2005 04:06


All times are GMT +3. The time now is 18:17.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2005 ONLINE CONTENT FACTORY SRL. Toate drepturile rezervate.
Page generated in 0.08849 seconds with 12 queries [Server Loads: 0.19 0.26 : 0.26]