Ce procesor aveti - INTEL vs AMD - Page 8 - Bārlad Online Forum
Bārlad Online Forum  

Go Back   Bārlad Online Forum > Tehnic > Hardware

View Poll Results: Ce procesor aveti?
AMD 38 49.35%
Intel 39 50.65%
Voters: 77. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #141  
Old 12-18-2005, 09:42
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

Quote:
Originally Posted by ticabd
Am 2 saptamani de cand am trecut de la Athlon64 3000+ la P4 3ghz si sincer nu mi se pare ca am facut un pas in fata....
Singurul avantaj este ca nu mai imi sta procul in 100% la prelucrari video.......
Cam mic avantajul...
De care P4 ti-ai luat Mihai ? Prescot ?
Reply With Quote
  #142  
Old 12-18-2005, 10:12
ticabd ticabd is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 307
Default

Tocmai l-am schimbat cu un LGA775 3 ghz 2 MB cache.Deocamdata sunt multumit dar....viitorul va decide
Era un Prescott cel anterior
Reply With Quote
  #143  
Old 12-18-2005, 10:26
ticabd ticabd is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 307
Default

Quote:
Originally Posted by djlyon
Pai P4 e un procesor caruia trebuie "sa-i dai un buza" ca sa vezi ce poate, cum ai descoperit cu prelucarea video de exemplu (si aia nu e aplicatie multi-threaded). Asa, in aplicatii uzuale nu e mare fas la diferenta.

Razvane nu vb de P4 ca de un procesor specializat pe anumite segmente de aplicatii. Ca home-useri ar trebui sa mearga pe ambele platform(AMD si Intel) 95% din aplicatii si joace iar pt celelalte 5% nu am mai fi home-useri.
Reply With Quote
  #144  
Old 12-18-2005, 18:36
djlyon's Avatar
djlyon djlyon is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,537
Default

Nu e "specializat". Cel cu HT are doua procesoare, chiar daca unul virtual, iar multe aplicatii NU STIU sa foloseasca, fie si corect, doua procesoare. Astea sunt aplicatiile non multi-threaded.
De exemplu, celor cu P4 HT le sacadeaza din cand in cand imaginea in jocul NFS MW. Ei, daca il pui sa ruleze pe un singur CPU, nu mai face asa
__________________
Best regards,
Dj Lyon
Reply With Quote
  #145  
Old 12-18-2005, 23:56
jidanu2005 jidanu2005 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Default WoW

Wow
Reply With Quote
  #146  
Old 12-19-2005, 09:15
ticabd ticabd is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 307
Default

Quote:
Originally Posted by djlyon
Nu e "specializat". Cel cu HT are doua procesoare, chiar daca unul virtual, iar multe aplicatii NU STIU sa foloseasca, fie si corect, doua procesoare. Astea sunt aplicatiile non multi-threaded.
De exemplu, celor cu P4 HT le sacadeaza din cand in cand imaginea in jocul NFS MW. Ei, daca il pui sa ruleze pe un singur CPU, nu mai face asa
De asta il tin fara HT )
Reminescenta de pe vremea cand eram fan AMD
Reply With Quote
  #147  
Old 12-20-2005, 19:39
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

Quote:
Originally Posted by ticabd
Tocmai l-am schimbat cu un LGA775 3 ghz 2 MB cache.Deocamdata sunt multumit dar....viitorul va decide
Era un Prescott cel anterior
Dupa parerea ta , care e mai "valabil" , prescotul cu 1 M L2 , sau un northwood cu 512 L2 ??
Reply With Quote
  #148  
Old 12-20-2005, 20:40
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

e cam clar ca prescott-u...macar matematiceste nu poate fi mai slab
Da mai bine Dothan,daca esti fan intel
__________________
SHUT UP!
Reply With Quote
  #149  
Old 12-21-2005, 01:57
twisted's Avatar
twisted twisted is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 319
Default

si daca ai laptop e mai bine Dothan
__________________
Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.
Reply With Quote
  #150  
Old 12-22-2005, 00:44
farfui's Avatar
farfui farfui is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: barlad
Posts: 384
Default

iar vorbiti din linkuri si din searchuri pe google ? bateti apa in piua aiurea ....parerea mea. Iar tu, Jidanu2005, chiar crezi ca ne interesa mirarea ta ? sau aveai nevoie de un post in plus ?.....parca scria clar in regulament : "fara da, ok, yes, no, yaaa.....etc".

mda, moderatorii doarme.
__________________
opriti siluirea limbii romāne.
--> "orbit pentru copii cu calciu"
Reply With Quote
  #151  
Old 12-22-2005, 03:14
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

lol,a linistit pe toata lumea
ce rau e
__________________
SHUT UP!
Reply With Quote
  #152  
Old 12-25-2005, 12:18
ticabd ticabd is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 307
Default

Quote:
Originally Posted by BlackIce
Dupa parerea ta , care e mai "valabil" , prescotul cu 1 M L2 , sau un northwood cu 512 L2 ??
Deocamdata nu pot da un raspuns corect.....inca nu ii cunosc posibilitatile.
La prima vedere e o diferenta chiar intre Prescott 1M L2 si Precott2M L2
Ideea actuala a mea este ca Prescot 2M L2 este o combinatie intre rapiditatea Athlonului si stabilitatea Intelului
Reply With Quote
  #153  
Old 12-29-2005, 01:28
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Au facut astia test de enduranta intre athlon si p4 de nush-cate zile si athlonu s-a blocat muuuuult mai rar,asa ca,pana la urmatoarea generatie,A64 rullz,nu stiu de ce ar mai lua cineva P4...de nostalgie,poate.P4 M-Dothan face exceptie...frecventa mica(dar f. overclockabil),consum si caldura mici si performante f bune.Exista solutia montarii acestuia pe un sistem desktop.So,lasa piscottu,mergi pe seria 7 mobile...sau binenteles,pe A64
__________________
SHUT UP!
Reply With Quote
  #154  
Old 12-29-2005, 08:55
djlyon's Avatar
djlyon djlyon is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,537
Default

LOL - ce blocaje man!? Indiferent de procesor, daca totul e instalat corect nu trebuie sa se blocheze nimic! Ca merge unul mai lent si altul mai rapid - da, dar blocajele nu au ce cauta intr-un sistem corect instalat
__________________
Best regards,
Dj Lyon
Reply With Quote
  #155  
Old 12-29-2005, 11:29
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

In 2006 Intel abandoneaza arhitectura NetBurst care au recunoscut si ei ca nu a fost la nivelul asteptarii lor , si vor implementa pe cele noi , Merom , Conroe si Woodcrest care vor avea "performanta per watt" si vor fi o combinatie intre avantajele NetBurst-ului cu FSB-ul ridicat si Pentium M de la care vor lua optiunile de Power Management , si nu vor mai avea 31 de unitati de executie ca in NetBurst ci 14 . Vor fi pe 65 nm cu FSB-ul de 1333 MHZ , 4Mb L2 ptr. primele doua si 8 MB L2 ptr. Wodcrest si maxim 80 Watt consum.Interesant , nu ? Frecventa nu inseamna performanta , deaceea vor sa mearga pe eficienta.
Is curios cum va raspunde AMD-ul , dar nu cred ca deocamdata "pot" ceva.Citem o revista IT in nov. unde scria ca deocamdata AMD-ul produce numai semproane Sa fi ramas cu ath.64 pe stoc ! Sa le fie rusine

Apropo , lasati-l pe "Andrei 80 " ca el e fan inrait AMD , il cunosc de pe multe forumuri si nu ai cum sa-l convingi. daca vrei , andrei hai sa punem pc-urile noastre pe teste , te invit la mine acasa si aduci teste de proace si mergem si la pariu. Daca te tine spune si-ti voi da ID de mess.Chiar vreau acest lucru
Reply With Quote
  #156  
Old 12-29-2005, 12:09
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

Quote:
Originally Posted by ticabd
Ideea actuala a mea este ca Prescot 2M L2 este o combinatie intre rapiditatea Athlonului si stabilitatea Intelului
Pe socket 478 Noorthwood a fost apogeul Intel . In full load prescottul din cauza incalzirii scade din performante (isi micsoreaza frecventa) , pe cand Noorthwood-ul oricat il tii nu scade nici cu un Mh. Ii mai trebuia o implementare pe 64 bit si era procu perfect
Reply With Quote
  #157  
Old 12-29-2005, 17:02
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

Cred ca pe THG a fost stress testul.C'mon, tre sa fi auzit careva de el...
Black ice, ce proc impotriva la ce proc vrei sa bagi?(Adik ce proc ai tu?)
__________________
SHUT UP!
Reply With Quote
  #158  
Old 12-29-2005, 19:03
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

Stress testul asta l-am rulat asta vara vreo 2 ore si nu mi sa blocat deloc.L-am folosit ptr. ca am avut o incompatibilitate pe rami si ca sa ma comving l-am folosit.Asta e un adevarat test de sistem , daca nu ai ceva pus la locul lui te reseteaza dupa 5 - 10 minute.

Merg pe p4 HT de 2600 Northwood , cu bartonul tau de 3200!!(sau mai bine zis 2400 sau cat o avea el) a....ce zici ? Eu am curaj.Dar sa fie teste numai de proc , fara sa influenteze placa video sau altele , si fara o.c.
Are fratele meu si stiu cum e Te-am provocat la o comfruntare practica , din gura si din taste putem sa dam mult
Astept
doua monstre rapide care mi-au fost la indemana
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Citire din memorie.JPG
Views:	232
Size:	171.9 KB
ID:	356  Click image for larger version

Name:	Scriere din mem..JPG
Views:	248
Size:	172.6 KB
ID:	357  

Last edited by BlackIce; 12-29-2005 at 19:19.
Reply With Quote
  #159  
Old 12-29-2005, 19:46
andrei80's Avatar
andrei80 andrei80 is offline
Nick anterior: andreibalaban@yahoo.com
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bd
Posts: 276
Send a message via Yahoo to andrei80
Default

K,dar facem la aceeasi frecventa(2200 ca atat poate al meu),clock per clock...si tre sa facem si teste in joace,ceva,nu Cu aceeasi placa video of course
La SuperPi am vaz ca te-am luat,cu toata frecventa reala mai mare la al tau.47 vs 51 sec :P.Probabil vei castiga encodarea.Joacele-s iar la mine(nu doar din cauza placii video) vezi pe net,sa nu mai pierdem vremea.Am deasemenea la un var un A64 la 2200 frecventa reala(asa-zis 3500+).Crezi ca ai vreo (cea mai mica) sansa impotriva aluia in vreo ceva?Si ai 2600 fercventa reala.E pierdere de vreme pt ca e prea complicat sa facem testele in aceleasi conditii(rami,placa video etc.)...parerea mea...hic!

P.S. cineva deja a facut-o. link: http://www.tomshardware.com/2005/11/...005/page1.html
Sunt proace asemanatoare ca performante,cu ceva avantaj de partea procului tau.Da eu am dat 2,2 mil pe proc
__________________
SHUT UP!
Reply With Quote
  #160  
Old 12-29-2005, 20:48
BlackIce BlackIce is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Send a message via ICQ to BlackIce Send a message via AIM to BlackIce Send a message via MSN to BlackIce Send a message via Yahoo to BlackIce Send a message via Skype™ to BlackIce
Default

Acum ce vrei sa fac , sa aduc procul la 2200 sa pot concura cu tine ? Aduci un topor si mai taiem 400 MH din el 2200 Mh , atat poate ?Parca ai in semnatura 3200! Sau ai gresit tasta ?Faci ce faci si tot la ath64 ajungi , acum ce vrei ? , mi-l pasezi pe varul tau ?Cam bati in retragere si pui conditii Halal AMD-ist La super pi mi se pare ca esti singurul cu AMD care a prostat ma uit eu dupa asta , si daca e asa nu esti credibil , sa mai fie cineva.Sau ai o.c. procu de la luat zbenga ??

Da , cand imi cumpar P4 de 2200 o sa facem testele caci inteleg de la tine ca un P4 2600 e mai superior unui barton 3200(2200 ca atat poate)

Da , am vazut si super pi , ati o.c. proacele , altfel nu ati fi avut rezultatele alea .ridic si eu procu la 3 G si fac un test , sa vedem cum iese , sau chiar 3200 ! de ce nu!

Last edited by BlackIce; 12-29-2005 at 20:59.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Care e cea mai tare placa video din Barlad :) w`t`f` Hardware 77 12-31-2007 18:07
Laptop ombladon Hardware 38 04-25-2006 00:40
Cine castiga procesul ? AMD sau INTEL ??! Northwood Hardware 1 09-13-2005 02:59


All times are GMT +3. The time now is 22:09.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2005 ONLINE CONTENT FACTORY SRL. Toate drepturile rezervate.
Page generated in 0.07345 seconds with 15 queries [Server Loads: 0.88 0.64 : 0.70]