Femeia se plange ca este discriminata de preotul parohiei, deoarece acesta nu vrea sa-i mai sfinteasca locuinta.
Elena Lupu, 42 de ani, spune ca, de cand s-a lansat in aceasta afacere, preotul Ionel Doru nu a mai dorit sa-i sfinteasca locuinta personala cu prilejul diverselor sarbatori religioase: „Nici pentru contributia la biserica nu a mai venit, desi am platit odata, si nici pentru a ne sfinti casa, asa cum se face la crestini. Trebuia sa vina, este o casa de oameni credinciosi, doar nu locuiesc numai eu acolo, ci si familia mea”.
Elena Lupu a lucrat zece ani in Germania si cand s-a intors in tara, in 2003, a investit banii castigati intr-un sex-shop, la Roman. A inchis insa magazinul pentru ca nu avea vanzare, iar asta-vara a deschis altul, in comuna Horia, intr-o cladire situata pe marginea Drumului European 85, socand lumea satului.
Femeia, care apartine de Biserica Armeneasca, sustine ca afacerea cu sex-shopul nu are nicio legatura cu credinta in Dumnezeu: „Ca om, nu cred ca am gresit cu ceva in fata Domnului si nici nu cred ca mi-am facut dusmani daca am ales sa investesc in ceva care poate nu-i pe placul unora”. Ca sa-si rezolve situatia, ea a apelat la alt preot, care i-a sfintit locuinta.
„Nu o cunosc. Poate vrea sa-si faca reclama”
De cealalta parte, preotul Ionel Doru sustine ca nici nu cunoaste familia femeii: „Poate apartin de alta biserica, pentru ca in Roman este o mare fluctuatie a cetatenilor, foarte multi sunt plecati in strainatate. Nu ai cum sa-i stii pe toti. Iar afacerea lor nu ma intereseaza. Poate vor sa-si faca reclama si se folosesc de ceea ce tine de biserica”.
http://www.expres.ro/article.php?artid=286453