Bārlad Online Forum

Bārlad Online Forum (http://forum.b-o.ro/index.php)
-   RDS / RCS (http://forum.b-o.ro/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Primul contact cu RDS/RCS (http://forum.b-o.ro/showthread.php?t=213)

bbw220 10-13-2005 17:17

Primul contact cu RDS/RCS
 
Salutare tovarasi. Azi am avut primul meu contact cu RDS/RCS si anume au venit baietii si au montat cablu TV.Totul a fost frumos pana am dat drumul la televizor. Eu am ales pachetul extra+ cu hbo inclus.Am dat un search la tv si hopa nu prind exact ce ma interesa HBO, PRIMA, OTV. Din 60 de canale promise prind vreo 20.Ma duc la al doilea tv din casa si la fel. Dau drumul la PC (am tunner) si aici treaba este ok prind tot.Eu l-am intrebat pe domnul ,,specialist" de la RDS daca TV-urile mele sunt compatibile (e vb. de un SONY (adus din JAPAN) acum 4 ani si un JVC mai vechi care merg super pe MEGA)si el a zis cum sa nu sunt 100% compatibile.Acum m-am mutat din nou la MEGA TV (nu pot sa trag TV SONY in banda ca are selector tip capsula si jvc la fel).Deci la cablu am renuntat maine ma duc sa le spun oficial.Sa vad ce fac si cu telefonu si mai important cu netu.Inainte de intamplarea de azi aveam mai multa incredere in RDS acum stau in dubii.Oricum o sa platesc si la TC NET si ROMTELECOM inca o luna sa vad diferenta.Si mai vb. Astept pareri despre RDS/RCS. :p

wxdj 10-13-2005 19:13

da aceashi problema am shi eu cu un Tv mai vechi GOLDSTAR,

bobyc 10-13-2005 20:54

Pe LG merge super.

In alta ordine de idei cred ca pentru servicii de instlare acasa a pachetului comandat ar trebui trimise persoane cu adevarat pregatite in ceea ce fac. Banuiesc ca oamenii cu service-ul vor invata pe parcurs ce au de facut.

Asa or fi fost la inceput si aia de la TC-NET? Ma indoiesc...

bbw220 10-13-2005 23:08

Primul contact RDS/RCS
 
Eu stiu si sunt constient ca dotarea firmei RDS cu adevarati specialisti costa, dar un simplu Laptop (chiar si 486) sau un PALM cu care este dotat ,,specialistul" sa vina acasa sa deschida o simpla baza de date facuta in orice program de editare cu modelele TV care nu sunt 100% compatibile se poate face.Baza de date se obtine usor.Pai ce rost are sa-mi cumpar pachet de la RDS/RCS de 60 de canale cand eu nu vad ce ma intereseaza(HBO,OTV).Am crezut ca este o firma super dar ma insel.O rezolvare pentru aceasta problema exista dar asta trebie sa vina din partea RDS/RCS. Un tunner tv auxiliar si gata. :B Dar au ei oare bani?Acum sa vad daca si cu netu e la fel e clara.O zi buna si inainte de a lua decizii de genul meu informativa mai mult. GOOGLE search....... Pentru RDS/RCS la capitolul asta nota 2 (1 punct din oficiu) :no:

csoby69 10-14-2005 07:54

re...
 
1 Attachment(s)
Numai programele din hiperbanda ar trebui sa nu le prinzi , celelalte ar trebui sa mearga .
Ai doua variante
  • 1) cumperi un selector (compatibil cu tv_ul tau) si il montezi (costa in jur de 300 000)
  • 2) te duci la service si-ti fac ei upgrade_ul la tv

PREDATORUL 10-14-2005 16:53

Si baietii de la RDS cand monteaza vin cu cablul lor coaxial pana-cu...spate la tv?
Ca am inteles ca de la ei pana la cutia din scara vin cu fibra si de la cutie pana-n-cu...spate la tv cu cablu coaxial. Baga un cablu mai bun decat am eu cumparat de la magazin sau la fel de nashpa? Sau le cumpar cablul? Sau le dau un ciubuc si-mi baga mesterii?
bbw220, la tine cum au facut?

AIWA 10-14-2005 17:38

Quote:

Originally Posted by csoby69
Numai programele din hiperbanda ar trebui sa nu le prinzi , celelalte ar trebui sa mearga .
Ai doua variante
  • 1) cumperi un selector (compatibil cu tv_ul tau) si il montezi (costa in jur de 300 000)
  • 2) te duci la service si-ti fac ei upgrade_ul la tv

Ai dreptate 50%
01. sint TVuri ce constructiv nu suporta inlocuirea selectorului de canale
02. cel mai prost selector de canale costa in medie 300.000
03. solutii de a reusi totusi sint din partea celor ce livreaza pachetele TVinsa lenea si incapatinarea e URIASA
04. baza de date cu marca si modelul de TV...ar fi un lucru IDEAL din pacate destul de greu realizabil intrucat fiecare producator protejeaza anumite solutii constructive si nu e dispus sa le faca cunoscute, pe linga asta exista o verietate de TVuri aduse din toate colturile europei de baietzi si vandute plus o varietate de TVuri la noi in comertz ce nu apar cam pe nicaieri...asa numitele marci fabricate in ape internationale!

Legat de solutii de compromis...se poate incerca fortarea receptionarii programelor tv prin utilizarea unui aparat video! Se trece TVul pe AV, se baga cablul tv pe un videorecorder, se scaneza tunerul video si se verifica daca receptioneaza mai multe canele tv decat clasic prin TV. Aparatele video de obicei au selectorul de canale cu extensie de banda si cele si mai noi au HYPERBANDA

Dar repet solutia schimbarii TVului si scuza tehnicilor de la RCS/RDS este rezolvabila tot de ei dar cum noi nu putem fi uniti...sa mergem in bloc sa cerem aceasta schimbare...atunci ...sa nu ne plingem!

Legat de teletextul ce ruleaza acum mi se pare o imensa bataie de joc la adresa Barladenilor intrucat se observa clar ca este adresat celor din IASI !!!
Preferam autointitulata televiziune televsat (care repet numa tv nu era ci un doar un program transmis prin cablu...dar, de.... da mai bine daca ei spun ca sint TV) decat acesta simulare de teletext

djlyon 10-14-2005 22:43

Quote:

Originally Posted by PREDATORUL
Si baietii de la RDS cand monteaza vin cu cablul lor coaxial pana-cu...spate la tv?
Ca am inteles ca de la ei pana la cutia din scara vin cu fibra si de la cutie pana-n-cu...spate la tv cu cablu coaxial. Baga un cablu mai bun decat am eu cumparat de la magazin sau la fel de nashpa? Sau le cumpar cablul? Sau le dau un ciubuc si-mi baga mesterii?
bbw220, la tine cum au facut?

La ce distanta mica ai de la TV pana la cutia aia de pe scara, nu prea mai conteaza ce cablu e. La mine pana si ultimul canal din hiperbanda - VH1 Classic - se vede tipla!

AIWA 10-24-2005 22:18

Primul contact cu RDS/RCS la mine in bloc a fost unu plin de moloz,praf de ciment,sticle goale de bere,ambalaje goale,resturi de plastic!
Este jenant sa lasi asa ceva dupa ce mai ai si pretentii de firma de capitala...sint curios ...daca si in buc fac la fel..sau aici la tara le este permis :(
In orice caz..locatarii deja au facut o sesizare scrisa si vormerge cu ea la asociatie sa ceara bani pt curatenie si reparatia gaurilor facute

wxdj 10-25-2005 09:30

dadada ,,am vazut shi eu ce mizerie lasa oamenii dupa ce lucreaza pe scari ,numai plastic ,,resturi de cabluri ,,shi moloz,e jenant !!!

farfui 10-25-2005 12:20

ei e jenant pe naiba.

e doar vina noastra...ar trebui strans tot molozul, toate resturile de sticle de bere si toate plasticele....puse intr-o scaosa mare si rasturnate in mijlocul sediului lor.NU ?

( la mine pe scara cand s-a facut operatiunea, o batrana de de 72 de ani s-a luat de un angajat RDS si s-a ales cu vroba "ce vrei ba tante ?" (normal, spusa cu accent tiganesc-bucurestean)).

dadosh 10-25-2005 21:28

cel mai mult ma enerveaza ca au "localizat" protv-ul si realitatea...la protv sunt emisiuni si stiri de la protv iasi si la realitatea de la teleM care si asta parca era prin iasi...si toate la un loc sunt jenante...au un provincialism demn de iasi

djlyon 10-25-2005 22:17

Cu ProTV-ul asa e si e naspa, dar vezi ca este si RealitateaTV de Bucuresti, nu prealuarea aia jalnica prin TeleM.

io_anca 11-01-2005 14:31

Quote:

Originally Posted by bbw220
Salutare tovarasi. Azi am avut primul meu contact cu RDS/RCS si anume au venit baietii si au montat cablu TV.Totul a fost frumos pana am dat drumul la televizor. Eu am ales pachetul extra+ cu hbo inclus.Am dat un search la tv si hopa nu prind exact ce ma interesa HBO, PRIMA, OTV. Din 60 de canale promise prind vreo 20.Ma duc la al doilea tv din casa si la fel. Dau drumul la PC (am tunner) si aici treaba este ok prind tot.Eu l-am intrebat pe domnul ,,specialist" de la RDS daca TV-urile mele sunt compatibile (e vb. de un SONY (adus din JAPAN) acum 4 ani si un JVC mai vechi care merg super pe MEGA)si el a zis cum sa nu sunt 100% compatibile.Acum m-am mutat din nou la MEGA TV (nu pot sa trag TV SONY in banda ca are selector tip capsula si jvc la fel).Deci la cablu am renuntat maine ma duc sa le spun oficial.Sa vad ce fac si cu telefonu si mai important cu netu.Inainte de intamplarea de azi aveam mai multa incredere in RDS acum stau in dubii.Oricum o sa platesc si la TC NET si ROMTELECOM inca o luna sa vad diferenta.Si mai vb. Astept pareri despre RDS/RCS. :p


eu stau in oradea. cablu am de ...demult de la rds, dar nu am avut astfel de probleme...sa nu fie compatibil cu televizorul. asta cred ca e o aberatie. am pachet extra, ma bucur pt cele 4 canale de discovery. imi dau seama cat sunt de jalnici cei de la mega...sau cealalta firma care exista acum in barlad... internet prin rcs am de 2 ani jumate. mai pica la inceput, dar acum s-a mai stabilizat. de viteaza internetului sunt multumita, mai ales ca platesc doar 9$ si am trafic nelimitat. foarte multumita sunt de serviciul de telefonie. am 650 min gratuite in rds si 100 sau 150 in romtelecom. si pt telefonie nu platesc abonament. in mare sunt multumita de rds, dar ce sa zic...se paote si mai bine ;)

twisted 11-01-2005 17:02

io_anca si cat te-au platit cei de la rds sa spui asta si in mare sa incerci sa le speli rusinea ?

io_anca 11-01-2005 18:53

ce rusine? mi-am spus doar o parere. ar mai putea imbunatati viteza internetului...dar ce...n-are voie omul sa fie multumit de ceva?

twisted 11-01-2005 19:00

putin probabil sa mearga rds/rcs-ul asa de bine precum spui tu avand in vedere ca in capitala nu face un asa good job precum descrii tu acolo dar fie si un lup mancat de-o oaie

io_anca 11-01-2005 19:24

in barlad s-a introdus telefonia de la rds??

djlyon 11-01-2005 19:34

Nu, inca se lucreaza la retea, la interioare mai exact.
Aici au bagat tipul nou de retea, n-o sa fie cu modem de CATV ca pana acuma.

io_anca 11-01-2005 19:48

dar cum? prin fibra optica?


All times are GMT +3. The time now is 03:18.

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

Page generated in 0.03051 seconds with 9 queries [Server Loads: 0.37 0.43 : 0.37]