PDA

View Full Version : 14.06.2005 - EvZ - Trasi pe dreapta de frica amenzilor


djlyon
01-10-2006, 10:42
Situatie tragicomica, luni, pe Calea Tirgu-Jiului, la intrarea in municipiului Drobeta-Turnu-Severin. Peste o suta de autobasculante au format o coloana de citiva kilometri, in incercarea de a evita controlul Politiei Rutiere si al angajatilor de la Drumuri Nationale. Masinile erau asteptate pentru a li se cintari incarcatura de carbune pe care o transportau.
Stiindu-se cu musca pe caciula, oamenii au tras pe dreapta, pretextind ca toate cele peste 100 de autovehicule au defectiuni tehnice si nu isi pot continua drumul. „Sint anumite conditii tehnice prevazute de lege, in care se face cintarirea incarcaturii. Aceasta operatiune trebuie sa aiba loc in afara partii carosabile, intr-un loc perfect vertical. Dar mai ales trebuie sa tinem cont ca nu putem lua absolut nici o masura asupra unei masini care nu se afla in trafic, basculantele fiind oprite”, a precizat comisarul Marian Dobre, de la Politia Rutiera Mehedinti.
In aceste conditii, soferii au preferat sa traga pe dreapta si sa astepte plecarea politistilor. „Stam aici pina pleaca ei. Nu e nici o problema, nu ne grabim, vremea e frumoasa. Ce rost are sa pun masina in miscare? Sa le rup cintarul?”, se intreaba, sugubat, unul dintre cei peste 100 de soferi nevoiti sa faca o iesire la iarba verde, pe marginea drumului.
Basculantele veneau de la exploatarile miniere Girdoaia si Lupoaia, de linga Motru. Amenzile prevazute de lege pentru o incarcatura mai mare decit cea inscrisa in acte sint de peste 100 de milioane de lei.