PDA

View Full Version : 02.02.2003 - EvZ - Goana dupa miliarde


djlyon
01-10-2006, 10:24
LOTO 6/49 tine cinci milioane de jucatori cu sufletul la gura
Incoltiti de saracie, romanii au ajuns sa joace la loterie cifrele de la intretinere
Agentiile Loto din intreaga tara au fost luate cu asalt ieri, inca de la prima ora, de mii si mii de romani care spera sa se capatuiasca. “Va rog sa nu va mai inghesuiti aici, formati coada si afara. E frumos, e cald, haideti, va rog”, striga o casiera din Cringasi. Unii si-au jucat datele de nastere sau numerele norocoase. Insa s-au folosit si criterii de alegere mai nastrusnice: numerele de la pantofi ale familiei sau combinatii ale cifrelor sumei de bani platite la intretinere luna trecuta. Un vinzator de cartofi povestea ca a dat cu zarul ca sa aleaga numerele. Vecinul sau de taraba le-a ales numarind de cite ori la rind i-a latrat ciinele. Inventivitatea, superstitiile sau intimplarea joaca un rol important in acest domeniu. Se estimeaza ca pentru tragerea din aceasta duminica au completat bilete peste cinci milioane de persoane. Fata de “numai” doua milioane - acum o saptamina.
Suma pusa astazi in joc ar putea ajunge la aproximativ doua milioane de dolari. La categoria intii de cistig - pentru cel (sau cei) cu sase numere cistigatoare - au fost repartizati 1,5 milioane de dolari si cite un apartament pentru fiecare cistigator. Categoria a doua, rezervata celor care au ghicit cinci numere, ii poate imbogati pe cistigatori cu cite un miliard de lei (aproximativ 30.000 de dolari) sau chiar mai mult, plus o Dacie. Categoria a treia (cu patru numere din sase) va premia - cel mai probabil cu citeva milioane de lei - mii de oameni.
Insa e posibil ca si de data aceasta potul cel mare sa ramina ca report, daca cele sase numere extrase nu au fost jucate de nimeni. In caz de cistig, legea prevede ca orice premiu mai mare de sase milioane de lei se impoziteaza cu 20 la suta din suma respectiva.

Cui ii este frica de un milion de dolari?

Pe multi dintre romani, ideea de a deveni posesorul unui milion de dolari ii sperie. Ba, mai mult, ei nu isi doresc sa ghiceasca toate cele sase numere, ci numai cinci. O mare parte dintre jucatori au rostit fraze de genul: “Mie nu-mi trebuie un milion de dolari. Ma multumesc cu un cistig la categoria a doua. Sa-mi iau un apartament si o masina ca lumea”. Exemplul celor care au cistigat in anii trecuti sume enorme si apoi au avut mari necazuri ii face pe romani sa se teama de atita banet. Unii se gindesc ca daca ar cistiga ar intra in vizorul hotilor sau mafiotilor. Altii - ca n-ar sti cum sa aiba grija de ei sau ca sint bani care aduc ghinion. Cel mai proaspat cistigator al unei sume mari, timisoreanul S.R., care are in cont 920.000 de dolari, a povestit acum citeva zile cum a ales numerele. Una peste alta, daca vreti sa cistigati un milion de dolari ori numai 30.000, mai aveti timp sa jucati azi pina la ora 12.30, insa o puteti face numai la unele agentii din Capitala. (Liviu Serbanescu)

18.50 - ora adevarului

Pentru prima oara in ultimii ani, canalul Romania 1 va transmite in direct, la ora 18.50, extragerea celor sase numere magice. Mai mult ca sigur ca audienta emisiunii TV va fi una record. In orasele de frontiera, jucatorii din Republica Moldova si Ucraina au jucat sute de mii de bilete. De asemenea, au trecut granita special ca sa joace unguri, sirbi si bulgari. Zilele trecute au fost cazuri cind o singura persoana a jucat in valoare de mai multe zeci de milioane. De obicei, se joaca asemenea sume de catre grupuri de jucatori - colegi de serviciu, prieteni, rude sau vecini - care considera ca au mai multe sanse impreuna. In caz de izbinda, banii se impart in mod egal. Asta daca nu cumva ispita il face pe cel care are biletul sa dispara cu tot banetul.