PDA

View Full Version : 23.07.2004 - EvZ - "Anaconda", limuzina cu stewardesa


djlyon
01-10-2006, 10:10
In Bucuresti, poti inchiria un Lincoln de 12 m lungime cu 100 de dolari pe ora
Vremea calestilor trase de cai a apus de mult, timpurile moderne facind loc limuzinelor de lux, atit pentru evenimente speciale, cit si pentru plimbari de placere. Si la acest capitol, Romania a tinut pasul, ba, mai mult, unii din clasa imbogatitilor peste noapte au ajuns sa utilizeze limuzina in diverse scopuri: sex, filmari de videoclipuri cu fete in bikini, inmormintari... Se poate spune ca un roman, Dobre Marin, stabilit de aproape 30 de ani in Statele Unite, “a dat lovitura” in acest domeniu, o data cu deschiderea firmei de inchirieri de limuzine. Pe soselele de la noi ruleaza astfel citeva modele unice in lume: cel mai lung Lincoln (12 metri) si un Cadillac din ‘66 decapotabil.

Firma care inchiriaza astfel de masini ii apartine romanului Dobre Marin, stabilit de aproape 30 de ani in Statele Unite, si are in garaj cinci limuzine de lux. Doua dintre ele sint de prima clasa: un Lincoln (supranumit de proprietar Anaconda) lung de 12 metri si un Cadillac rosu din ‘66, decapotabil, care deocamdata se afla in service. Anaconda este, desigur, cea mai spectaculoasa, atit datorita lungimii, cit si confortului. Are un motor cu o capacitate cilindrica de 4.700 de cmc, consuma 22-24 de litri de benzina si cintareste doua tone si jumatate. “E cea mai lunga din lume, s-au facut doar doua prototipuri, una cu jacuzzi si o alta, a mea, cu pat matrimonial. Nu prea e o masina sa circuli pe strada cu ea, e la limita internationala, are 12 metri. Mai mult nu se poate”, spune cu mindrie in glas patronul.
Cum au ajuns aceste masini in tara noastra, dar si la ce i-a dus mintea pe romani sa faca in si cu ele ne-au povestit chiar cei care au pus la cale aceasta afacere: Dobre Marin, patronul, si Corina Deaconu, cea care se ocupa propriu-zis de inchirieri. “Am fost dealer de masini in California. Prima limuzina am adus-o in Romania in 1994. Nu puteam sa merg pe strada, ca lumea intorcea capul, se oprea... politistii ma opreau doar ca sa vada cum e inauntru. Si totul a fost bine pina intr-o zi cind, la semafor la Dristor, a venit o femeie in virsta, mi-a scuipat pe parbriz si mi-a zis “Fir-ati ai dracului in ce lux va lafaiti voi, si eu nu am ce sa dau copiilor sa manince!””. De-atunci nu m-am mai urcat in limuzina. Am tinut-o in garaj citiva ani, iar ideea cu inchirierile mi-a venit acum doi ani. Apoi Corina s-a gindit sa cautam limuzine si aici si am mai cumparat doua de la Hotel Palace, erau in paragina, le-am restaurat... Au inceput oamenii sa le inchirieze pentru nunti... Si apoi am zis: OK, trebuie sa aduc ceva deosebit”. De la idee si pina la practica nu a mai fost decit un pas pentru romanul obisnuit deja cu marile licitatii americane. “Limuzinele se gasesc in America doar la companii mari din Las Vegas... Eu, mergind tot timpul la licitatii in SUA sa caut jeep-uri, am vazut Lincoln-ul si mi-am spus ca trebuie sa-l iau”. Marea curiozitate este, desigur, cit a costat o masina atit de excentrica. “Am reusit sa o iau pentru ca nu am avut competitie foarte mare. E greu de manevrat. Pretul nu pot sa-l spun, depinde cum e evaluata. Cind a fost fabricata, a costat 200.000 de dolari”, se multumeste sa ne spuna Dobre.

Probleme cu transportul

Greutatile pentru noul proprietar insa abia aveau sa inceapa. “Am avut probleme cu transportul. Inca din sala de licitatii, cind sa o scoata, nu a mai putut sa vireze fiind atit de lunga. Se faceau glume, ca trebuie darimata cladirea sa o scoata. Apoi, nu stiam daca intra in container, pe vas, pentru a o aduce aici. Am masurat-o pe pasi. Tot depasea un pic containerul. A trebuit sa o dezmembrez, sa-i dau jos barele de protectie, radiatorul... Daca vrei sa rizi intr-o zi, te urci in ea si mergi cu geamul dat jos. Auzi numai: “Ba, sa moara mama, n-am vazut asa ceva...!”. Pentru a te bucura de o plimbare cu Anaconda trebuie sa scoti din buzunar 300 de dolari pentru trei ore, iar incepind cu a patra ora cite 75 de dolari. In pret intra sampanie, whisky, apa minerala, racoritoare si insotitor de bord. Celelalte limuzine se pot inchiria contra sumei de 150 de dolari pentru trei ore, iar incepind cu a patra ora cite 30 de dolari. In pret intra doar sampanie si racoritoare. Anaconda merge intotdeauna cu stewardesa.
Clientii firmei sint din diverse straturi sociale si folosesc limuzinele pentru te miri ce. O tinara, de exemplu, a inchiriat-o pentru a-si astepta prietenul la aeroport de ziua lui. “Ce au facut in spate ei stiu, soferul spune ca au inchis geamul despartitor si s-a auzit o bubuiala tot drumul”. “Am intrat cu o limuzina si in cimitir, la inmormintare. Eh, la cine?! La un tigan”. In afara Capitalei, Anaconda este adesea solicitata pentru nunti in Constanta si in Craiova. Cererea pentru inchirieri de limuzine este foarte mare. Sint clienti care si-au facut deja rezervari pentru anul viitor, iar “excentrica” Anaconda este deja programata pina in septembrie. “Mie nu imi pasa daca e Pink sau un tigan din cartier. Eu nu pot sa o dau altcuiva. Daca am un client care imi ofera 1.000 de dolari, nu ma intereseaza. Eu trebuie sa respect programarile. Prin corectitutine iti pastrezi numele”. Cum era de asteptat, limuzinele atrag si multe vedete din showbiz: Romanitza Ciolcan, Laura Olteanu sau Adrian Minune. “A mai inchiriat-o Nic de la N&D. De fapt, nu el, un agent. Eu nu am stiut pina nu am vazut-o la televizor, in videoclip, plina de femei. “Hiiiiiiii, asta e masina mea”, povesteste Corina Deaconu. Circotasii au vrut si ei sa o inchirieze pentru nunta lui Mihai Gainusa, insa masina era deja antamata.
Desi afacerea a inceput sa dea roade, marea ambitie a patronului este sa aiba cel putin zece limuzine si patru motociclete.