PDA

View Full Version : 26.03.2004 - EvZ - Adolescent dependent de Counter Strike


djlyon
01-10-2006, 10:09
Dependenta de jocurile pe calculator poate duce la gesturi extreme. Ionut Damian, 15 ani, din Botosani, s-a aruncat joi pe geamul apartamentului in care locuieste din cauza ca parintii nu i-au dat voie sa mearga la sala de Internet unde juca de obicei Counter Strike. Baiatul este internat in spital, cu o mina fracturata si contuzii la picioare. Gestul sau i-a speriat pe parinti, care spun ca nu se asteptau ca un joc sa provoace atita dependenta.
In urma cu doi ani, adolescentul a inceput sa frecventeze salile de calculatoare din Botosani, unde statea de dimineata pina seara.
Parintii baiatului spun ca l-au oprit sa mai mearga la sala de jocuri pentru ca ajunsese doar piele si os din cauza noptilor nedormite. La 15 ani, Ionut este abia in clasa a sasea, pe care a repetat-o pina acum de doua ori. Baiatul a inceput sa lipseasca din ce in ce mai mult de acasa si sa recurga la tot felul de tertipuri pentru a face rost de banii necesari platii orelor pe care si le petrecea in fata calculatorului. Parintii lui declara ca acesta a ajuns chiar sa-si vinda obiectele de imbracaminte, cartile din biblioteca si aparatura electronica din casa pentru a avea bani de jocuri pe calculator. Alarmati de starea in care le-a ajuns fiul si de faptul ca lipsea zile si nopti intregi de acasa, ei au hotarit sa-i interzica sa se mai duca la sala de calculatoare, incuindu-l in casa. “N-a mai vrut sa mearga la scoala si, pentru a nu-l scapa la Internet, l-am inchis in casa. Dimineata, cind i-am spus ca-l inchid in casa, m-a amenintat ca stie el ce face ca sa scape, dar nu l-am bagat in seama. Cineva m-a sunat si mi-a spus ca a sarit de la balcon si este internat in spital. Jocurile sint ca un drog pentru el. Daca pleca dimineata de acasa, pina seara nu mai venea si nici la scoala nu se ducea. Joaca un joc din asta cu impuscaturi. Toata ziua numai de jocuri vorbeste. Scoala nu-l mai intereseaza si nu stiu ce sa ma mai fac cu el. De asta l-am si inchis in casa”, ne-a spus mama adolescentului. Pentru ca de aproape doi ani era prezent zi de zi in salile de Internet, minorul devenise un client cunoscut al acestora.