PDA

View Full Version : 03.07.2004 - EvZ - 420.000.000 de lei, restituiti de un taximetrist


djlyon
01-10-2006, 10:07
Adrian Popa, taximetrist in Alba-Iulia, a devenit in aceste zile eroul orasului, dupa ce le-a inapoiat unor clienti o suma considerabila. Cu banii respectivi - 300 de milioane de lei si 3.000 de euro - ar fi putut sa-si cumpere o garsoniera in centru sau un apartament cu doua camere la marginea orasului.
Miercuri seara, Adrian Popa, care lucreaza pentru firma de transport “Florea Taxi”, luase doi clienti, un barbat si o femeie, de pe o strada din cartierul Cetate si ii lasase linga Hotelul Parc, in centrul orasului.
La scurt timp, taximetristul a observat in masina o borseta. “Era intre scaunele din fata si parea foarte plina. Am hotarit sa ma intorc”, isi aminteste Adrian Popa. A deschis borseta pentru a vedea daca aceasta contine documente care sa-l ajute sa-i gaseasca pe pagubasi si a ramas trasnit. In ea se afla o mica avere: 3.000 de euro si 300 de milioane de lei (aproximativ o jumatate de miliard de lei), alaturi de un buletin de identitate si de un pasaport pe numele unei femei, Vasile Petruta din Cimpeni.

“Nici voce nu mai aveam”

Fara a ezita, Adrian Popa s-a intors la hotelul unde ii lasase pe clienti. “Cind am vazut citi bani sint in borseta, am incercat sa anunt dispeceratul, dar nici voce nu mai aveam. Ma intreba dispecera, ce ai, ti-e rau? Nici un moment nu m-am gindit sa pastrez banii. Nu-mi putea trece asa ceva prin cap”, povesteste Adrian Popa.
Cind a ajuns la hotel, i-a vazut pe cei doi la o terasa. Discutau linistiti, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. I-a strigat. Unul dintre barmani isi aduce aminte ca, la inceput, cei doi s-au aratat iritati. “Ce, ba, nu ti-am platit cursa?”, a intrebat barbatul. Taximetristul i-a intrebat daca nu au uitat nimic in masina. In clipa aceea, femeia s-a albit la fata. Nu a mai putut sa spuna nimic, nici macar dupa ce Adrian Popa i-a inapoiat borseta. Doar barbatul a reusit sa ingaime un “Multumesc” si sa-i strecoare o bancnota albastra, de un milion de lei.

Recompensat si de conducerea firmei

Pentru Adrian Popa, intimplarea de miercuri nu e singulara, dar ramine cea mai spectaculoasa. Nu de mult, dupa o cursa, a gasit in masina un telefon mobil de ultima generatie, in valoare de 25 de milioane de lei. Desi s-a bucurat mult cind a primit aparatul inapoi, clientul nu l-a recompensat pe sofer decit cu 25.000 de lei, cu doua mii de lei mai mult decit costase cursa. De altfel, cei de la firma la care lucreaza Popa se lauda ca bunurile clientilor sint in cea mai deplina siguranta, acest lucru facind parte din politica lor. Directorul executiv Cornel Florea spune ca au fost numeroase cazuri in care soferii lui au inapoiat telefoane celulare, portofele, chei, carduri bancare. Niciodata insa o suma atit de mare. “Adrian Popa a si fost recompensat de conducerea firmei, cu o prima de un milion de lei, pentru corectitudine”, ne-a declarat Florea.