PDA

View Full Version : Primul contact cu RDS/RCS


bbw220
10-13-2005, 17:17
Salutare tovarasi. Azi am avut primul meu contact cu RDS/RCS si anume au venit baietii si au montat cablu TV.Totul a fost frumos pana am dat drumul la televizor. Eu am ales pachetul extra+ cu hbo inclus.Am dat un search la tv si hopa nu prind exact ce ma interesa HBO, PRIMA, OTV. Din 60 de canale promise prind vreo 20.Ma duc la al doilea tv din casa si la fel. Dau drumul la PC (am tunner) si aici treaba este ok prind tot.Eu l-am intrebat pe domnul ,,specialist" de la RDS daca TV-urile mele sunt compatibile (e vb. de un SONY (adus din JAPAN) acum 4 ani si un JVC mai vechi care merg super pe MEGA)si el a zis cum sa nu sunt 100% compatibile.Acum m-am mutat din nou la MEGA TV (nu pot sa trag TV SONY in banda ca are selector tip capsula si jvc la fel).Deci la cablu am renuntat maine ma duc sa le spun oficial.Sa vad ce fac si cu telefonu si mai important cu netu.Inainte de intamplarea de azi aveam mai multa incredere in RDS acum stau in dubii.Oricum o sa platesc si la TC NET si ROMTELECOM inca o luna sa vad diferenta.Si mai vb. Astept pareri despre RDS/RCS. :p

wxdj
10-13-2005, 19:13
da aceashi problema am shi eu cu un Tv mai vechi GOLDSTAR,

bobyc
10-13-2005, 20:54
Pe LG merge super.

In alta ordine de idei cred ca pentru servicii de instlare acasa a pachetului comandat ar trebui trimise persoane cu adevarat pregatite in ceea ce fac. Banuiesc ca oamenii cu service-ul vor invata pe parcurs ce au de facut.

Asa or fi fost la inceput si aia de la TC-NET? Ma indoiesc...

bbw220
10-13-2005, 23:08
Eu stiu si sunt constient ca dotarea firmei RDS cu adevarati specialisti costa, dar un simplu Laptop (chiar si 486) sau un PALM cu care este dotat ,,specialistul" sa vina acasa sa deschida o simpla baza de date facuta in orice program de editare cu modelele TV care nu sunt 100% compatibile se poate face.Baza de date se obtine usor.Pai ce rost are sa-mi cumpar pachet de la RDS/RCS de 60 de canale cand eu nu vad ce ma intereseaza(HBO,OTV).Am crezut ca este o firma super dar ma insel.O rezolvare pentru aceasta problema exista dar asta trebie sa vina din partea RDS/RCS. Un tunner tv auxiliar si gata. :B Dar au ei oare bani?Acum sa vad daca si cu netu e la fel e clara.O zi buna si inainte de a lua decizii de genul meu informativa mai mult. GOOGLE search....... Pentru RDS/RCS la capitolul asta nota 2 (1 punct din oficiu) :no:

csoby69
10-14-2005, 07:54
Numai programele din hiperbanda ar trebui sa nu le prinzi , celelalte ar trebui sa mearga .
Ai doua variante
1) cumperi un selector (compatibil cu tv_ul tau) si il montezi (costa in jur de 300 000)
2) te duci la service si-ti fac ei upgrade_ul la tv

PREDATORUL
10-14-2005, 16:53
Si baietii de la RDS cand monteaza vin cu cablul lor coaxial pana-cu...spate la tv?
Ca am inteles ca de la ei pana la cutia din scara vin cu fibra si de la cutie pana-n-cu...spate la tv cu cablu coaxial. Baga un cablu mai bun decat am eu cumparat de la magazin sau la fel de nashpa? Sau le cumpar cablul? Sau le dau un ciubuc si-mi baga mesterii?
bbw220, la tine cum au facut?

AIWA
10-14-2005, 17:38
Numai programele din hiperbanda ar trebui sa nu le prinzi , celelalte ar trebui sa mearga .
Ai doua variante
1) cumperi un selector (compatibil cu tv_ul tau) si il montezi (costa in jur de 300 000)
2) te duci la service si-ti fac ei upgrade_ul la tv

Ai dreptate 50%
01. sint TVuri ce constructiv nu suporta inlocuirea selectorului de canale
02. cel mai prost selector de canale costa in medie 300.000
03. solutii de a reusi totusi sint din partea celor ce livreaza pachetele TVinsa lenea si incapatinarea e URIASA
04. baza de date cu marca si modelul de TV...ar fi un lucru IDEAL din pacate destul de greu realizabil intrucat fiecare producator protejeaza anumite solutii constructive si nu e dispus sa le faca cunoscute, pe linga asta exista o verietate de TVuri aduse din toate colturile europei de baietzi si vandute plus o varietate de TVuri la noi in comertz ce nu apar cam pe nicaieri...asa numitele marci fabricate in ape internationale!

Legat de solutii de compromis...se poate incerca fortarea receptionarii programelor tv prin utilizarea unui aparat video! Se trece TVul pe AV, se baga cablul tv pe un videorecorder, se scaneza tunerul video si se verifica daca receptioneaza mai multe canele tv decat clasic prin TV. Aparatele video de obicei au selectorul de canale cu extensie de banda si cele si mai noi au HYPERBANDA

Dar repet solutia schimbarii TVului si scuza tehnicilor de la RCS/RDS este rezolvabila tot de ei dar cum noi nu putem fi uniti...sa mergem in bloc sa cerem aceasta schimbare...atunci ...sa nu ne plingem!

Legat de teletextul ce ruleaza acum mi se pare o imensa bataie de joc la adresa Barladenilor intrucat se observa clar ca este adresat celor din IASI !!!
Preferam autointitulata televiziune televsat (care repet numa tv nu era ci un doar un program transmis prin cablu...dar, de.... da mai bine daca ei spun ca sint TV) decat acesta simulare de teletext

djlyon
10-14-2005, 22:43
Si baietii de la RDS cand monteaza vin cu cablul lor coaxial pana-cu...spate la tv?
Ca am inteles ca de la ei pana la cutia din scara vin cu fibra si de la cutie pana-n-cu...spate la tv cu cablu coaxial. Baga un cablu mai bun decat am eu cumparat de la magazin sau la fel de nashpa? Sau le cumpar cablul? Sau le dau un ciubuc si-mi baga mesterii?
bbw220, la tine cum au facut?
La ce distanta mica ai de la TV pana la cutia aia de pe scara, nu prea mai conteaza ce cablu e. La mine pana si ultimul canal din hiperbanda - VH1 Classic - se vede tipla!

AIWA
10-24-2005, 22:18
Primul contact cu RDS/RCS la mine in bloc a fost unu plin de moloz,praf de ciment,sticle goale de bere,ambalaje goale,resturi de plastic!
Este jenant sa lasi asa ceva dupa ce mai ai si pretentii de firma de capitala...sint curios ...daca si in buc fac la fel..sau aici la tara le este permis :(
In orice caz..locatarii deja au facut o sesizare scrisa si vormerge cu ea la asociatie sa ceara bani pt curatenie si reparatia gaurilor facute

wxdj
10-25-2005, 09:30
dadada ,,am vazut shi eu ce mizerie lasa oamenii dupa ce lucreaza pe scari ,numai plastic ,,resturi de cabluri ,,shi moloz,e jenant !!!

farfui
10-25-2005, 12:20
ei e jenant pe naiba.

e doar vina noastra...ar trebui strans tot molozul, toate resturile de sticle de bere si toate plasticele....puse intr-o scaosa mare si rasturnate in mijlocul sediului lor.NU ?

( la mine pe scara cand s-a facut operatiunea, o batrana de de 72 de ani s-a luat de un angajat RDS si s-a ales cu vroba "ce vrei ba tante ?" (normal, spusa cu accent tiganesc-bucurestean)).

dadosh
10-25-2005, 21:28
cel mai mult ma enerveaza ca au "localizat" protv-ul si realitatea...la protv sunt emisiuni si stiri de la protv iasi si la realitatea de la teleM care si asta parca era prin iasi...si toate la un loc sunt jenante...au un provincialism demn de iasi

djlyon
10-25-2005, 22:17
Cu ProTV-ul asa e si e naspa, dar vezi ca este si RealitateaTV de Bucuresti, nu prealuarea aia jalnica prin TeleM.

io_anca
11-01-2005, 14:31
Salutare tovarasi. Azi am avut primul meu contact cu RDS/RCS si anume au venit baietii si au montat cablu TV.Totul a fost frumos pana am dat drumul la televizor. Eu am ales pachetul extra+ cu hbo inclus.Am dat un search la tv si hopa nu prind exact ce ma interesa HBO, PRIMA, OTV. Din 60 de canale promise prind vreo 20.Ma duc la al doilea tv din casa si la fel. Dau drumul la PC (am tunner) si aici treaba este ok prind tot.Eu l-am intrebat pe domnul ,,specialist" de la RDS daca TV-urile mele sunt compatibile (e vb. de un SONY (adus din JAPAN) acum 4 ani si un JVC mai vechi care merg super pe MEGA)si el a zis cum sa nu sunt 100% compatibile.Acum m-am mutat din nou la MEGA TV (nu pot sa trag TV SONY in banda ca are selector tip capsula si jvc la fel).Deci la cablu am renuntat maine ma duc sa le spun oficial.Sa vad ce fac si cu telefonu si mai important cu netu.Inainte de intamplarea de azi aveam mai multa incredere in RDS acum stau in dubii.Oricum o sa platesc si la TC NET si ROMTELECOM inca o luna sa vad diferenta.Si mai vb. Astept pareri despre RDS/RCS. :p


eu stau in oradea. cablu am de ...demult de la rds, dar nu am avut astfel de probleme...sa nu fie compatibil cu televizorul. asta cred ca e o aberatie. am pachet extra, ma bucur pt cele 4 canale de discovery. imi dau seama cat sunt de jalnici cei de la mega...sau cealalta firma care exista acum in barlad... internet prin rcs am de 2 ani jumate. mai pica la inceput, dar acum s-a mai stabilizat. de viteaza internetului sunt multumita, mai ales ca platesc doar 9$ si am trafic nelimitat. foarte multumita sunt de serviciul de telefonie. am 650 min gratuite in rds si 100 sau 150 in romtelecom. si pt telefonie nu platesc abonament. in mare sunt multumita de rds, dar ce sa zic...se paote si mai bine ;)

twisted
11-01-2005, 17:02
io_anca si cat te-au platit cei de la rds sa spui asta si in mare sa incerci sa le speli rusinea ?

io_anca
11-01-2005, 18:53
ce rusine? mi-am spus doar o parere. ar mai putea imbunatati viteza internetului...dar ce...n-are voie omul sa fie multumit de ceva?

twisted
11-01-2005, 19:00
putin probabil sa mearga rds/rcs-ul asa de bine precum spui tu avand in vedere ca in capitala nu face un asa good job precum descrii tu acolo dar fie si un lup mancat de-o oaie

io_anca
11-01-2005, 19:24
in barlad s-a introdus telefonia de la rds??

djlyon
11-01-2005, 19:34
Nu, inca se lucreaza la retea, la interioare mai exact.
Aici au bagat tipul nou de retea, n-o sa fie cu modem de CATV ca pana acuma.

io_anca
11-01-2005, 19:48
dar cum? prin fibra optica?

twisted
11-01-2005, 19:51
chiar asa ... da cum o sa fie ?

deathwish
11-02-2005, 19:55
twisted, de ce ai tu mereu impresia ca esti cel mai destept ? ai facut tu sondaje de opinie in capitala ca sa vezi ca lumea nu e multumita de rds ?

gamer555
11-08-2005, 19:11
eu stau in bucuresti si am cablu de la rcs de 4 ani si net de un an rds. overall sunt multumit, desi in perioada asta mi-a picat netul de vreo 2 ori si am avut multe de discutat cu "suportul tehnic". probabil ca serviciile o sa fie mai slabe in tara (deci si in barlad) dar oricum nu cred sa se compare cu concurenta locala. practic in a alege intre net de la rds si net de la rex sau tcnet e echivalent cu a alege aici in bucuresti intre rds si retele de bloc (care oricum sunt mult mai mari decat rex/tcnet)
avantaje ar fi ipul real, o oarecare garantie a serviciilor
dezavantaje - limitari la viteza in functie de abonament, lipsa retelei locale (daca se va face ca aici prin modem pe cablu tv)

*am exemplul fratelui meu care are net de la rex de un an si fiind mai spre "capatul" retelei are probleme mari cu loss-uri si intreruperi neasteptate.

zarel
11-09-2005, 11:40
Ptr. moment nu renuntz la net in favoarea RDS-ului. Am bagat si io cablu+ tel. (ca e moka--si inca-l astept-tel fics-). Cu tv nu am avut probleme...sunt multumit (ptr. moment).
De fapt mama e super multumita (Acasa+axn+ Hbo+restu). Io ma uit la tv doar cand nu am "semnal" pe cablu ftp :))))).

MAYDAY
11-09-2005, 17:31
eu stau in bucuresti si am cablu de la rcs de 4 ani si net de un an rds. overall sunt multumit, desi in perioada asta mi-a picat netul de vreo 2 ori si am avut multe de discutat cu "suportul tehnic". probabil ca serviciile o sa fie mai slabe in tara (deci si in barlad) dar oricum nu cred sa se compare cu concurenta locala. practic in a alege intre net de la rds si net de la rex sau tcnet e echivalent cu a alege aici in bucuresti intre rds si retele de bloc (care oricum sunt mult mai mari decat rex/tcnet)
avantaje ar fi ipul real, o oarecare garantie a serviciilor
dezavantaje - limitari la viteza in functie de abonament, lipsa retelei locale (daca se va face ca aici prin modem pe cablu tv)

*am exemplul fratelui meu care are net de la rex de un an si fiind mai spre "capatul" retelei are probleme mari cu loss-uri si intreruperi neasteptate.

Vorbesti fara sa fii in cunostinta de cauza. Ii recomand fratelui tau sa incercce TC-NET. Asa o sa poata face comparatia cu ce va oferi RDS.

gamer555
11-10-2005, 01:03
atunci sa iti explic eu cum sta treaba, pentru ca fratele meu ar putea trece si pe tc-net. dar pentru abonament de 600.000 (enorm) singurul avantaj e reteaua locala (si aici depinde, pentru ca poate eu caut ceva ce nu are nimeni pe hub) si viteza pe extern e foarte mica.

avantaj rex asupra tc-net -> viteza mai buna pe extern cateodata (cand bate vantul sau cand ploua :B )
avantaj tc-net asupra rex -> retea mai extinsa dar viteze constante si mici pe extern, dar avantajul retelei extinse pica datorita peeringului

avantaj rds asupra celor doua :
1. IP real
2. viteze pe extern mult mai bune (si in cazul meu cam garantate)
3. pret mult mai bun - la 9$ (256kbps=32KB) ai si telefon cu minute moka (deci renunti si la romtelecom)
dezavantaj - lipsa retea locala, deci pentru filme and co apelezi la altii

MAYDAY
11-11-2005, 10:31
Cum zici tu si mai discutam peste cateva luni...;)

Jedi
11-11-2005, 16:24
oricat tinetzi partea Tc-netului, ptr care am respect evident Rds ul va triumfa ...preturile "vorbeste" Duceti-va la Rds rcs si vedeti ce cozi sunt la instalare telefonie si contracte de internet!
pana la urma fiecare alege ce vrea...

twisted
11-11-2005, 17:44
twisted, de ce ai tu mereu impresia ca esti cel mai destept ? ai facut tu sondaje de opinie in capitala ca sa vezi ca lumea nu e multumita de rds ?

nu e nevoie de un sondaj de opinie in capitala, ci e nevoie de putin spirit de observatie si nici nu e nevoie sa fii cel mai destept, de altfel nici nu traiesc cu impresia asta nu stiu de ce tie asa ti se pare dar mah rog...
ce ziceam ca am deviat de la subiect e ca daca ar merge rds-ul din punct de vedere al netului asa de bine pe cat crezi tu si multi altii nu ar fi aproximativ 235 de retele de cartier in bucuresti si sa mai fie loc sa-si mai faca si altii, bine in capitala tind sa cred ca rds-ul e dezavantajat enorm si de lipsa de retea locala dar still ...

p.s. daca vrei sa stii de unde am scos cifra aia ai putea verifica site-ul asta (http://www.retele.net/) si sa selectezi bucuresti-ul din lista de orashe

end of transmition :P

bbw220
11-13-2005, 22:38
Cred ca RDS este o mica gluma proasta lansata la noi intr-un oras mic pentru a face ceva valuri.Eu unul am renuntat la ei, chiar daca nu au venit sa ma cableze la net si la telefon.La ce ,,experti" au acolo cred ca o sa mearga netu(ce ma intereseaza pe mine) ca melcu turbat la deal.Stau de 3 luni si nimeni nu a venit sa cableze blocul meu aflat undeva intr-o zona centrala nici acum.Sunt varza oamenii.Am revenit(nu am fost plecat nici o clipa)la TC-NET.Sunt destul de buni am net bun nu foarte bun dar cred ca pret-performanta este ok. :rulz: :rulz: TC NET :noway: :noway: RDS

Jedi
11-14-2005, 10:50
eu v-am mai spus ca ramane de vazut daca parintii vor mai fi` interesati sa plateasca o groaza de bani numai pe net......sunt putini care isi platesc netul cu banii lor!si sa nu uitam ca Tc-net are net de la Rds! pana la urma va spun eu ca banii vor face legea!e naspa ca nu au retea dar ne descurcam noi!

ILoveLyons
08-03-2006, 17:37
Exista cateva huburi pe care poti intra si downloada cu o viteza destul de mare. Creatii ale userilor de pe RDS. dchub://fastex.no-ip.org si dchub://10.10.7.48 eu intru foarte des acolo si sunt huburi care stau deshise non-stop.

Cu respect, EU!

pending
08-06-2006, 00:30
Jedi .. tcnetu e pe astral acu din cate stiu .. da tu ai probleme cu memoria ca esti baba :))))

deathwish
08-06-2006, 01:38
pending raspunzi la posturi de acum 9 luni

AIWA
08-06-2006, 04:13
Jedi .. tcnetu e pe astral acu din cate stiu .. da tu ai probleme cu memoria ca esti baba :))))
Am senzatia ca nu e pe astral! Mai studiaza....si nu uita ce ti-a spus si Deathwish:D

Loll JEDI baba:D Daca mai era mos mai spuneam dar BABA? :what:

Jedi
08-06-2006, 12:14
sa ma` pupi undeva sa intineresc pending! si daca eu sunt baba tu esti travestit!

Fallen Angel
08-07-2006, 20:38
Pending !Ai auzit de euroweb????.....iar esti prost ...informat !:D

pending
08-09-2006, 12:31
da ce sa fac si eu.. mai dau p forum si raspund..nu stau geana ca voi toata ziua .. la mine aparea ca e postat nou :)))

AIWA
08-09-2006, 14:48
sa ma` pupi undeva sa intineresc pending! si daca eu sunt baba tu esti travestit!
:P
La noi?
Mai sa fie..am intrat deja in europa?
:D
Si da este EuroWeb http://www.euroweb.ro/?p=infrast
...............................
4 1 ms <1 ms 1 ms 89-32-88-1.tc-net.ro [89.32.88.1]
5 17 ms 14 ms 21 ms vl650-ge1-r0-iasi.ew.ro [81.24.18.201]
........................

AIWA
02-01-2009, 21:10
nu sunt la primul contact cu rds-rcs dar uneori raman surprins de anumite ispravi!!dupa un timp in care a disparut HBO-ul,a reaparut dar...au disparut foarte multe posturi romanesti:prima,b1...etc!!! asta k sa nu le enumar si pe cele muzicale!stie cineva DE CE????dar cel mai mult ma enerveaza ca in loc de prima tv trebuie sa o supart pe renumita magda ciumac adica shitul ala de otv!!!


multumesc mult!ca de obicei.....noi avem doar obligatii,iar voi, RDS-RCS numai drepturi...

AIWA
02-01-2009, 22:50
mmmmmmda a revenit la normal si a aparut bruiajul la hbo

Adrian
02-11-2009, 02:25
Poi cat timp tot vrei moca? :P tin sa iti aduc la cunostinta ca de vreo cativa ani pachetul de baza de 19 lei(era in octombrie cand am platit ultima data) si cel extra plus de 35 de lei..aveau aceleasi posturi numai in orasul nostru sublim. mai gata cu gratuitatile de acum. Acum se arata frumosul RDS ce stie sa faca. Pana acum a inlaturat concurenta...super net, super tv, telefon moca...acum ca nu prea mai e alternativa, trebuie sa isi scoata parleala pe anii trecuti.

Neaga_25
07-22-2009, 23:54
nu sunt la primul contact cu rds-rcs dar uneori raman surprins de anumite ispravi!!dupa un timp in care a disparut HBO-ul,a reaparut dar...au disparut foarte multe posturi romanesti:prima,b1...etc!!! asta k sa nu le enumar si pe cele muzicale!stie cineva DE CE????dar cel mai mult ma enerveaza ca in loc de prima tv trebuie sa o supart pe renumita magda ciumac adica shitul ala de otv!!!


multumesc mult!ca de obicei.....noi avem doar obligatii,iar voi, RDS-RCS numai drepturi...



Ciudat ... nu are cum sa dispara : PRIMA , B1 TV ..... insa HBO tot nu e .. am inteles ca iar se ia de la cap cu decodorul:)) Iti da un echipament pt a avea HBO ... escrocii dracu .. Dar totusi Traiasca RCS - RDS ..

niga4lif3
07-23-2009, 10:35
Ciudat ... nu are cum sa dispara : PRIMA , B1 TV ..... insa HBO tot nu e .. am inteles ca iar se ia de la cap cu decodorul:)) Iti da un echipament pt a avea HBO ... escrocii dracu .. Dar totusi Traiasca RCS - RDS ..


nu e vorba doar de hbo aici, ci e vorba de upgradarea retelei de la analogic la digital. asta implica automat si schimbarea receiverelor si a decodoarelor catre digital.

ceea ce, zic eu, e bine, mai ales pentru iubitorii de sport, avand in vedere ca azi se lanseaza marele digisport:mda: