PDA

View Full Version : Despre Sumatrani - Tetrazona


Adrian
01-05-2007, 12:18
Sumatran
-- BARBUS TETRAZONA -

Barbus Tetrazona este unul dintre pesti cei mai indragiti de catre acvaristi. Are o lungime de aproximativ 7 cm, un colorit atractiv, argintiu-auriu cu dungi verticale de culoare neagra , corpul acestui peste parca este facut pentru viteza si gratie. Este foarte rezistent si maninca orice fel de mincare i se ofera.


Galerie foto
Barbus Tetrazona este unul dintre pestii cei mai usor de intretinut .Prefera acvarii bine plantate si sa fie in numar de cel putin 5 .Este un asa numit "schooling fish" , se simte bine si in siguranta cind este in numere mai mari

Are obiceiul de a ciupi inotatoarele altor pesti si poate fi chiar agresiv, din acesta cauza nu trebuie tinut cu pesti foarte docili sau /si cu inotatoare lungi. Deasemenea este foarte activ si poate deranja si stresa alti pesti.

La maturitate masculi developa pe inotatoare si bot culoarea rosie care este foarte intensa. Femelele sint putin mai mari si nu sint colorate atit de atractiv ca maculi iar burta lor este mai umflata.
Pentru a stimula reproducerea , apa trebuie sa fie de cca 25'C iar pH-ul de 6.5 .Femela expulzeaza icrele iar masculul o urmeaza fertilizindule. Acesti pesti isi maninca icrele , incercati sa puneti pe fundul acvariului de reproducere o plasa indeajuns de rara pentru ca icrele sa cada printre. In acest fel parinti nu pot ajunge la ele. Icrele eclozeaza in 24 de ore , cind alevini incep sa inoate liber(dupa aproximativ 3 zile),le puteti oferi artenia eclozata , galbenus de ou si microviermi , toate in cantitati mici