PDA

View Full Version : Politia "HUBURILOR" ?!


pending
06-02-2006, 15:55
Am si eu o nelamurire cu politia asta si netu d la rds .. mai exact .. la rds ma pot connecta in retea cu ce placa de retea vreau .. adik ei nu imi stiu mie pc`u si nici nu isi pot da seama cine sunt pt ca nu sunt trecut intr`o baza de date .. intrebarea este urmatoarea .. daca eu fac o "boacana" in retea .. ei cum isi dau seama cine e ? /:)

Cristi
06-02-2006, 18:03
Am si eu o nelamurire cu politia asta si netu d la rds .. mai exact .. la rds ma pot connecta in retea cu ce placa de retea vreau .. adik ei nu imi stiu mie pc`u si nici nu isi pot da seama cine sunt pt ca nu sunt trecut intr`o baza de date .. intrebarea este urmatoarea .. daca eu fac o "boacana" in retea .. ei cum isi dau seama cine e ? /:)




Poti sa te conectezi cu ce placa de retea vrei ...dar cu USER si PAROLA asa ca RDS-ul stie cine face magarii. spor la treaba si sper ca nu ti-ai luat 10 placi de retea ca ai dat banii degeaba.:rulz:

djlyon
06-02-2006, 19:28
Cred ca pending se refeream doar la LAN, fara sa se conectezte cu PPPoE.

pending
06-02-2006, 22:40
Doar lan .. pot sa fac prostii si pe LAN :D ..

djlyon
06-02-2006, 23:59
Da.. pana te blocheaza din switch :)

nevrax
06-10-2006, 13:46
Situatia e cam asa...

VLAN-urile sunt Virtual LAN-uri... adica retele virtuale. La ce sunt bune? Pai de exemplu poti lua un client de la Confectia cu unul de la Gradina si sa-i pui pe amundoi in acelasi "switch" virtual... si doar ei doi vor putea comunica intre ei Layer 2. Pentru a trece mai sus au nevoie de routing.

Din cate cred eu... la RDS... atat timp cat nu esti autentificat (prin PPPoE) e ca si um ai urla de unu singur in portul tau din switch. Dupa autentificare ar fi logic sa fii trecut intr-un alt VLAN de clienti sau (cine stie) poate chiar propriul tau VLAN care la randul sau este rutat pentru nivele superioare.

Acest sistem reduce muuuuuuuuuuult din fraude dar NU este perfect (si este cam scump de intretinut... parerea mea). VLAN-urile ar putea fi pacalite. Autentificarea poate fi compromisa deoarece PPPoE si/sau PPTP (in special cel standard din windows XP) are la baza o mare "greseala" de concept.

BUN... sa nu o mai lunjim... teoretic este posibil la RDS sa "furati" cel putin netul vecinului! Posibil sa ma insel... dar bag mana in foc ca ceva scapa in acest sistem :)

Nota (trebuie si asa ceva): daca ce am scris aici reprezinta un "pericol" atunci exista moderatori care pot sterge acest mesaj. In cazul in care cei de la RDS ma vor contacta pentru a fi "tras" de urechi ii rog sa citeasca mai intai regulile forumului.

pending
06-11-2006, 11:24
Pai stii ce am patit .. de 2 ori .. am deschis pc`u .. l`am lasat frumos ca aveam ceva treaba si knd am revenit vad mess`ul conectat , google talk connectat .. netul mergea .. cum pana mea daca eu nu am deschis conexiunea ? .. am intrat pe un site si am incercat sa trag ceva .. trageam cu 19 kb .. interesting :))